Click here for Myspace Layouts

Pages

Tuesday, January 28, 2014

Friday, January 24, 2014

what I want to be






i was still searching ~
and i'll be , insyaAllah , Amin :)

daie






stay away from me


dia mengajar aku tentang semua orang bukan lah baik sangat pun . hooo .
ceritanya gunii deh , orang dekat dengan kita ada sebab , kadang-kadang want to see something from us faham dok ? *tettttt* kadang-kadang tu sebab nak tunjuk hebat , kadang-kadang nak tengok betapa teruknya kita even dia sendiri ja yang tahu . ermm , acanno tu . dan dia cakap lagi , tak semua orang akan baik dengan kita . dan sekarang , aku jadi takut bila tengok orang pelik-pelik ni , tambah-tambah golongan muda , tak tahu kenapa , kalau boleh tuu nampak jauh sebatu , lari terus . takut laa .. lebih baik kita cuba elakkan , kan ? haha .


Monday, January 20, 2014

jangan paksa aku


Tahukah kamu kenapa aku tetap menginginkanmu walaupun kamu tidak pernah mempunyai rasa yang sama ? Masalahnya begitu sukar untuk membuatmu mencintaiku , lebih sukar lagi memaksa hatiku berhenti memikirkanmu .


sepanjang masa


Aku bersyukur kau di sini kasih
Di kalbuku mengiringi
Dan padamu ingin ku sampaikan

Kau cahaya hati
Dulu ku palingkan diri dari cinta
Hingga kau hadir ubah segalanya
Oh inilah janjiku kepadamu

Sepanjang hidup bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

Sepanjang hidup seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan selamanya aku milikmu

Yakini hatiku kau anugerah Sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih penguat jiwaku

Berdoa kau dan aku di Jannah
Ku temukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan seluruh hidupku
Oh inilah janjiku kepadamu

Yakini hatiku bersamamu ku sadari inilah cinta
Tiada ragu dengarkanlah
Kidung cintaku yang abadi

Sepanjang hidup bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

Sepanjang hidup seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan selamanya aku milikmu
Yakini hatiku


just go

di saat kita cuba mempertahankan apa yang kita ada di saat itulah ia akan runtuh kerana ia tidak mampu untuk berdiri sekali pun .
sekali apa yang kita inginkan itu dengan mudah memang tidak akan tercapai .
dengan menghelah sungguh pun tidak dipedulikan .
siapakah aku di matamu .
bantulah aku kuatkanlah aku . bangunkanlah aku wahai pujangga
aku menantimu , dan aku ingin mempertahankan ini semua tapi jika hanya aku , itu tidak akan pernah berjaya .

aku berputus asa , aku bukan batu yang mampu menanggung seberapa berat manusia .
dan aku tahu , orang yang berputus asa ini adalah orang yang kalah . ya benar , aku dah kalah ...

just go , kalau itu yang engkau mahu 




Ungu - Bila Tiba









Saturday, January 18, 2014

That will come a better


Ketika seseorang berusaha menjauhi hidupmu , biarkanlah . Kepergian dia hanya membuka pintu bagi seseorang yang lebih baik untuk masuk .

yahh , semua betul . biarkan , supaya kita dapat yang lebih baik , insyaAllah . mana yang pergi tu akan datang yang jauh lebih baik :)

ainiah dreamer ?



macam dah dengar seruan jaa , seruan apa weihhh ?? HAHA ~ 
tadaaaaa


#sweet 

Friday, January 17, 2014

Kisah cinta Nabi Yusuf a.s dan Zulaikha :)


Di suatu malam yang tenang, dengan langit yang hitam pekat, bintang yang berjuta kecantikannya, angin yang kuat terasa lembut memukul wajah. Ketenangan malam itu membuatkan Zulaikha lena dikamarnya.

Ditengah-tengah keindahan malamnya, mimpi indah hadir dalam lenanya. Susuk pemuda tampan yang mengumpulkan ketampanan separuh manusia dunia hadir dalam mimpinya di tengah taman yang indah dan mewangi.

Keindahan taman itu seperti hilang diatasi ketampanan wajah si pemuda tampan itu.
Hati Zulaikha bergoncang hebat.
Hatinya jatuh cinta pada pemuda itu.
Ya, jatuh cinta.
Zulaikha tewas dengan ketampanan pemuda tampan itu.

"Duhai,siapakah...siapakah pemuda itu?"

patah semangat


pernah tak semua rasa , bila kita mula bersemangat ada orang spoil-kan . Allahurabbi . sakitnya hati ni . masa tu memang rasa geram , rasa macam nak tumbuk-tumbuk ja apa yang ada . kalau ya pun , think positive la , bagi la semangat sikit , ni tidak . haaa buat la buat la , jadi apa-apa tak tahu . haishh . kita yang semangat ni pun rasa down gila . yang nak capai target pun terbantut .

kita manusia , perlukan sokongan bukan hinaan . keep smile :)

Thursday, January 16, 2014

Dreamer

hidup seorang dreamer ni , susah sebenarnyaa . hahahaa . aku baru sedar , sebenarnya dah lama aku menjadi seorang dreamer . dah lama , cukup lama . buwekk ~
as usual , i want to be a princess . haha . memang susah but do not blame us want to make it as a dream , kann . kihkihkih . dreamer yang terbaik . who ? me lah . haha
hope one day my dream come true . Amin . doakan aku ya ? 


Tuesday, January 14, 2014

tolong aku

tolong berhenti memaksa aku
tolong berhenti daripada menyuruh aku lakukan perkara yang aku tidak mahu sedangkan itu bukan yang terbaik buat aku
tolong jangan bawa aku ke jalan neraka jahanam
bawalah aku kejalan Allah , iaitu Tuhanku
berikan aku sedikit ruang untuk aku bersama Allah
tolong pergi kalau nak aku jadi kuli , aku bukan kuli , aku perlukan kebebasan , aku hak bersuara tapi aku tahu , aku tak mampu

Ya Allah , jika ini yang terbaik buatku , aku terima
Ya Allah , tolong jauhi aku daripada manusia yang memanfaatkan aku
Ya Allah , hadirkan cahayaMu , hadirkan insan-insan yang boleh membimbing aku kejalan-Mu .


Keajaiban Selawat Ke Atas Nabi Muhammad S.A.W.








sempena menyambut maulidur rasul ini mari lah kita berselawat keatas Nabi Muhammad S.A.W.
mungkin selami ini kita memang buat , tak salah kan kita lebihkan lagi :) insyaAllah , semoga amalan kita diterima :) jangan lupa tutup lagu dekat atas tu dulu ya .

Surah Al-Ahzab ayat :56 maksudnya
" sesungguhnya Allah dan malaikat malaikatNya bersalawat untuk nabi . Hai orang orang yang beriman ,berselawatlah kamu untuk nabi dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya"

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL

Sunday, January 12, 2014

cinta

cinta seperti matahari , ia tetap bercahaya .
walau malam menjelma , cahayanya pada bulan tetap menerangi .
apabila gerhana , ia akan kembali cerah .
cinta ia santapan jiwa .
jiwa tanpa cinta bagaikan rumah yang kosong .
cinta tanpa jiwa bagaikan layang-layang terputus tali .

Friday, January 10, 2014

sayang sayang ku

hai semua , mereka adalah antara orang yang aku sayang . mereka selalu ada untuk aku . selalu ja dengar masalah aku . tak pernah lagi la aku cerita apa-apa mereka buat tak tahu :)


it make me crazy



nerd kitty ^^

kawan , sahabat .

actually kalau nak cerita tentang kawan atau sahabat ni lah paling susah sebabnya I talk to you la kawan atau sahabat ni susah sangat sangat nak cari lah tambahan pula yang setia pada kita . sesekali tu dia akan bercakap dan berfikir buruk juga tentang kita kan . apa boleh buat . mulut manusia . manusia dicipta memang begitu lumrahnya . 
Seorang boleh menipu seseorang sekali-sekala tetapi orang yang sama tidak boleh menipu semua orang pada masa yang sama . Keikhlasan seorang sahabat itu umpama seekor semut hitam di atas batu yang hitam di malam yang amat kelam . Ianya wujud tapi amat sukar dilihat . Faham kot noh ?
normally , if kita nak cari kawan atau sahabat ni , carilah berdasarkan pengalaman . seseorang manusia yang telah dikianati oleh kawan atau sahabatnya , necessarily dia tak mahu perkara itu berulang , right ? better kita cari orang yang macam tu untuk buat kawan . at least we know dia akan jujur dengan kita kan ?
So , doalah banyak-banyak supaya dijauhkan orang-orang pengkianat ni sebab , dunia mereka tidak akan pupus >< tapi hidup mereka tidak lama dalam masyarakat . sampai sini ja kot . anaa perlu melelapkan mata . esok pagi ada banyak kerja pula *macam selama ni free sangat . haha . selamat malam . yang buruk datangnya daripada saya , yang baik itu datangnya daripada Allah SWT . Allahualam :)
nahh , doodle kak lyssa , thank you ya ^^

menenangkan hati yang kecewa

Kita ingin mengelak daripada kelihatan lemah . kita berpura – pura kuat . Kita tersenyum , tetapi dalam hati siapa yang tahu betapa peritnya hati kita . Sampai bila kita harus berpura – pura ?

Ingatlah , kita semua adalah manusia . Manusia yang dikurniakan hati dan perasaan . Ada perasaan lemah & duka .

Bismillah , izinkan saya berkongsi beberapa cara untuk menguatkan dan menenangkan kembali hati yang sedang lemah . InsyaAllah , saya juga hamba Allah yang pernah mengalami situasi ini , semoga beberapa cara yang dikongsikan ini dapat memberi membantu anda juga .

Tuesday, January 7, 2014

MUST NOT JUST DRESS MODESTLY BUT BEHAVE MODESTLY

"And say to the believing women that they should lower their gaze and guard their modesty; that they should not display their beauty and ornaments except what (must ordinarily) appear thereof; that they should draw their veils over their bosoms and not display their beauty except to their husbands, their fathers, their husband's fathers, their sons, their husbands' sons, their brothers or their brothers' sons, or their sisters' sons, or their women, or the slaves whom their right hands possess, or male servants free of physical needs, or small children who have no sense of the shame of sex; and that they should not strike their feet in order to draw attention to their hidden ornaments. And O ye Believers! turn ye all together towards Allah, that ye may attain Bliss."




jika rindukan seseorang

"Kalau rindukan seseorang , baca AL-FATIHAH sambil tangan di dada . Dan berzikir kepada Allah dengan niat semoga dia merasai rindu kita padanya"

IS ok ? i miss you , is :)


TAKDIR

Barangsiapa redha terhadap takdir Allah,
maka takdir itu tetap berlaku atasnya dan ia
mendapatkan pahala-Nya...
Dan barangsiapa yang tidak redha
terhadap takdir-Nya, maka takdir itu pun
tetap berlaku atasnya dan terhapuslah pahalanya.

-Ali bin Abi Thalib

la tahzan , innallaha ma'ana

"Dan janganlah kamu (merasa) lemah , dan janganlah (pula) bersedih hati , sebab kamu paling tinggi (darjatnya) , jika kamu orang yang beriman"

- QS Ali Imran : 139 

Monday, January 6, 2014

mawar merah

Ibarat sekuntum mawar merah dipupuk embun pagi lalu disinari suria indah bak pelangi, begitulah jiwa murni seseorang manusia


Saturday, January 4, 2014

Garis Besar Huru Hara Yang Akan Terjadi Menjelang Kiamat

Kebaikan dan keburukan silih berganti.

Al-Bukhari meriwayatkan,bahawa perawi hadith ini mendengar Hudzaifah bin Yaman berkata,orang ramai bertanya kepada Rasulullah s.a.w. tentang kebaikan,sedangkan aku bertanya kepada baginda s.a.w. tentang keburukan.Ini kerana aku khuatir mengalami zaman Jahiliah"Ya Rasulullah,sesungguhnya dahulu kami telah mengalami zaman Jahiliah dan keburukan,lalu Allah s.w.t. mendatangkan kepada kami kebaikan ini.Apakah setelah kebaikan ini ada keburukan?"

ingin tahu sifat seorang sahabat ?

Apabila engkau ingin mengambil seseorang menjadi teman, maka buatlah dia dia supaya marah kemudian suruh orang bertanya kepadanya tentang dirimu dan rahsia mu. Sekiranya ia mengatakan yang baik dan menyembunyikan rahsia mu, maka ambillah dia menjadi sahabat :)

Friday, January 3, 2014

thank you

terima kasih "kawan-kawan"
airmata yang gugur ini 
hati yang membengkak dan berdarah
aku akan jadikan permulaan menuju kedewasaan


just take

Only God can judge me, now
One shot, everything rides on tonight
Even if I've got three strikes, Ima go for it,
This moment, we own it
And I'm not to be played with
Because it can get dangerous
See these people I ride with
This moment, we own it

undertaken from the song 2 CHAINZ FT WIZ KALIFA - WE OWN IT