Click here for Myspace Layouts

Pages

Wednesday, October 22, 2014

kami menjual sabun double gluta





SABUN DOUBLE GLUTA / DOUBLE GLUTA SOAP
~ Memutihkan kulit
~ Melembut & melicinkan kulit
~ Merawat kulit berminyak, berjerawat serta tona kulit tak sekata
~ Sesuai digunakan utk muka & badan
~ Boleh merawat masalah jerawat badan
~ Sesuai utk semua jenis kulit
~ Selain memutih, sabun ni dapat merawat kulit
~ Kesan seawal 7 hari ( sekali guna pun dah nampak kesan )
~ Tak semua kulit peeling walaupun tak peeling tetap akan dapat kulit yg putih
~ Tak merbahaya & sakit bila peeling sbb sabun ni bertindak membuang sel kulit mati & gantikan sel kulit yg lebih cantik & sihat
~ Bau yang wangi
rm25 inc postage
wechat/whatsapp : 0174510285
code area sungai petani, kedah 

or visit my page
https://www.facebook.com/pages/Aynia-beauty/1527730900805395

kami menjual krim ibu putih

Tunggu dalam 2 - 3 minggu macam tu walaupun hakikatnya kadang-kadang dalam 3,4 hari je pun korang dah boleh tengok kulit korang cerah dari sebelumnya. hehe. Banyak testi yang pakai dua tiga hari pon dah nampak hasil.

Rm25 inc postage per item
wechat / whatsapp : 0174510285
code area sungai petani kedah

Sunday, October 19, 2014

kami menjual pelbagai produk kecantikan


mari mari like page ini https://www.facebook.com/pages/Aynia-beauty/1527730900805395
kami menjual pelbagai produk kecantikan yang berada di pasaran , produk kami semuanya original yaa . segalanya disitu . banyak anda ber-shopping lebih murah tau . jangan lupa like https://www.facebook.com/pages/Aynia-beauty/1527730900805395



https://www.facebook.com/pages/Aynia-beauty/1527730900805395
















Sunday, September 14, 2014

andai hatiku bersuara

Tuhan berikanlah aku
Kekuatan menempuhi dugaanmu
Aku percaya ada hikmahnya
Disetiap dugaan yang ku terima


Andainya hatiku bersuara
Pastinya ia akan berkata
Cukuplah sayang aku tidak berdaya
Mengharungi segala sengsara

Berapa kali harus aku terluka
Barulah kan ku sedar

Cintaku tidak layak Untuk dirinya
Mengapa masih aku setia di sisinya


Tidakku mengerti Tidakku fahami
Seperti insan biasa aku ingin bahagia
Menyintai dan dicintai tiada duanya

Andai terlampau permintaanku ini

Maafkanlah kasih

Monday, August 18, 2014

monday august 18/14


Today monday august 18/14 . Nak tahu tak apa aku rasa sekarang ? Aku rasa 'nothing' . emm . haha . Thats all . thank you baca 😝 *^▁^*

Thursday, April 17, 2014

menunggu sampai hari ini :)


Resah hati ku
Selalunya ada
Fikirkan kamu
Setiap waktu ku
tenang jiwa ku
bila kau di sisi
Dalam dakapan mu buat ku mati

Jauh
Ku menunggu
Biar ketahuan mu
Disini ku merindu

Jauhhh
Ku berharap
Kembali kau pada ku
Akhiri penantian ku

Tak mampunya aku
Bila kau tiada
Gelap hariku
Sepi hidup ku
Lemah langkah ku
Mendengar suara mu
Laju jantung ku bila menyentuh mu

macam pasrah


Engkau datang kepadaku
Dengan sejuta harapan
Kau janjikan cinta itu

Ternyataku hanya persinggahan
Hatimu yang luka
Sungguh ku tak sangka

Dan saat kekasihmu
Inginkan kau kembali

Tinggalkan aku
Lupakan ku
Kembalilah kau kepada dirinya
Kerna kutahu
Cinta ini
Hanya pelarian bagimu

Saturday, February 22, 2014

i'll never


seorang remaja perempuan yang asalnya ceria , happy even apa pun jadi . yang selalu bagi spirit dekat kawan , yang selalu bagi opinions .tetiba .. dia menjadi seorang yang lemah sehingga dia tak mampu fikir tentang kehidupannya disebabkan seorang lelaki yang dia anggap hero kedua dalam hidupnya , yang selalu jaga dia . sebenarnya tadak benda pun aku nak cerita . hehe . just nak cakap benda yang aku cakap tadi memang betul betul boleh berlaku dan pernah berlaku dah , dan remaja perempuan tu pun taktahu kenapa dia menjadi pendiam , dia simpan apa yang dia rasa , dia cuma ceritakan apa yg terjadi SEMUANYA pada seorang sahaja dan cuma Dia yang tahu kenapa remaja perempuan tu jadi macam tu , Allah knows everything about remaja perempuan tu , dan remaja perempuan tu berserah kepada Allah apa akan jadi sebab dia tak kisah , remaja perempuan tu rasa kosong , bosan dengan hidupnya :)

Monday, February 17, 2014

Papinka ~ Masih Mencintainya ( muzik video)


hai , saja nak post lagu ni , lagu ni best sebab lirik dan penyanyi dia nyanyi dengan sepenuh hati dia sebab tu best kot , haha enjoying :)




Thursday, February 13, 2014

Histeria - Pujaan Hatiku (Music Video)

KAMI HISTERIA memang best , lawak seram . jojo cute sangat , haha . nah dengar lagu ni , aku suka lagu ni



Friday, February 7, 2014

10 'JANGAN' dalam perhubungan cinta


10 'JANGAN' dalam perhubungan cinta
Oleh : Sis Anor Rahman
  
Bukan mudah untuk menjaga menjaga sesuatu perhubungan jika cinta tidak dibaja dan dipupuk betul-betul. Oleh itu, sentiasa elakkan diri dari melakukan sesuatu yang merenggangkan rasa cinta di hati masing-masing. 

1. JANGAN membandingkan si dia dengan jejaka atau gadis lain terutamanya bekas kekasih kamu.
Jangan sesekali cuba membandingkan si dia dengan orang lain terutamanya dengan  bekas kekasihmu. Mungkin dia tidaklah sehebat yang ‘lama’, namun perbandingan ini akan membuatkan dirinya merasa rendah diri dan tercabar. Jadi, terimalah si dia seadanya kerana dia mungkin mempunyai kelebihannya tersendiri.

2. JANGAN sesekali berbohong ataupun menyimpan rahsia
Sifat jujur amat dititikberatkan dalam sesuatu perhubungan. Oleh itu, jangan sesekali cuba berbohong atau berahsia dengan pasangan anda dalam apa hal sekalipun. Jika sekali anda berbohong, kepercayaan antara satu sama lain akan pudar. Sikap curiga pula akan menghantui diri dan memburukkan perhubungan anda. Maka, amalkan sikap terbuka dan berterus-terang sesama anda. Ingat, “Honest hearts produce honest actions.”

3. JANGAN lupa hari penting dalam hidupnya.
Jangan jadikan sikap pelupa dan tidak endahmu dalam mengingati hari-hari istimewa si dia memudarkan rencah perhubunganmu. Rasanya tidak sukar untuk anda mengingati setiap tarikh-tarikh penting itu. Hanya bulatkan di kalendar atau membuar ‘reminder’ di handphone anda, kan? Mungkin ramai lelaki yang tidak ambil kisah, namun sekadar sekeping kad ucapan atau kiriman bunga pasti menguntum senyum di bibirnya. 
4. JANGAN memperbesarkan masalah ataupun memanjangkan pertengkaran.Andainya timbul perselisihan atau pertengkaran dalam perhubungan, tidak salah jika anda beralah. Selesaikan ketidaksefahaman ini dengan tenang dari hati ke hati. Jika si dia masih ‘panas’, tunggu masa yang sesuai untuk berbincang dan menyelesaikan masalah ini agar perhubungan tidak tergugat. 

5. JANGAN cuba untuk mengongkong atau menyimpan perasaan cemburu .
Sikap cemburu yang membabi-buta kadang-kala akan menghancurkan sesuatu ikatan. Siapa kata ‘cemburu’ tidak perlu, tetapi biarlah berpada! Usahlah terlampau cemburu sehingga mengongkong dirinya yang akan membuatkan si dia sakit hati dan bosan.

6. JANGAN berpura-pura tidak mempercayainya ataupun menguji setebal mana cinta si dia terhadap kamu
Usahlah keterlaluan dalam menguji cintanya terhadap dirimu. Tak salah jika anda ingin menguji kesetiaannya atau kedalaman cintanya terhadapmu, namun sikap ini mungkin memakan diri. Si dia mungkin sukar menerima jika kamu langsung tidak mempercayainya.

7. JANGAN menunjukkan perasaan bosan dengan apa yang dilakukan
Cuba tunjukkan sedikit kamu terhadap apa yang dilakukan oleh pasangan anda walaupun ada bosan. Ini merupakan tanda sokongan anda terhadap minat atau hobinya. Contohnya, si dia suka merupakan seorang ‘kaki bola’. Apa kata , anda cuba meluangkan masa menemaninya menonton perlawanan bola sepak di TV atau di stadium. Pasti si dia amat menghargainya dan sesambil itu boleh ‘menayang’ anda pada teman-temannya, kan?

8. JANGAN lakukan perkara yang sama setiap kali keluar ‘berdating’
Cuba lakukan perkara yang berbeza setiap kali keluar bersama. Jika asyik keluar makan dan menonton wayang sahaja, lambat-laun akan terbit perasaan jemu pula. Try to search for new and unusual things to do. Contohnya,  bermain bowling, menaiki ‘roller-coaster’ ataupun berkelah. Anda juga boleh membuat aktiviti berkumpulan yang mana mungkin akan lebih menyeronokkan, bukan?

9. JANGAN melontarkan kata-kata yang menyakitkan hatinya.
“The tongue is more to be feared than the sword”.  Wah, anda perlu berhati-hati dengan setiap patah perkataan yang anda lafazkan. Cuba kawal diri anda sesama bertengkar dengannya. Jangan menghina dirinya dengan ayat yang boleh menyinggung hati dan perasaannya. Bak kata pepatah lama, “terlajak  perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya!”

10. JANGAN menjatuhkan air mukanya.
Elakkan melakukan perbuatan yang boleh menjatuhkan air mukanya. Mungkin anda tidak sengaja atau sekadar mahu bergurau, tetapi pastikan gurauan anda kena pada tempatnya. . Kadang-kala, kita akan merasa lebih terluka jika dimalukan oleh orang yang tersayang.


Selamat mencuba!

soko - take my heart

suwitttt , haha .



Tuesday, January 28, 2014

Friday, January 24, 2014

what I want to be






i was still searching ~
and i'll be , insyaAllah , Amin :)

daie






stay away from me


dia mengajar aku tentang semua orang bukan lah baik sangat pun . hooo .
ceritanya gunii deh , orang dekat dengan kita ada sebab , kadang-kadang want to see something from us faham dok ? *tettttt* kadang-kadang tu sebab nak tunjuk hebat , kadang-kadang nak tengok betapa teruknya kita even dia sendiri ja yang tahu . ermm , acanno tu . dan dia cakap lagi , tak semua orang akan baik dengan kita . dan sekarang , aku jadi takut bila tengok orang pelik-pelik ni , tambah-tambah golongan muda , tak tahu kenapa , kalau boleh tuu nampak jauh sebatu , lari terus . takut laa .. lebih baik kita cuba elakkan , kan ? haha .


Monday, January 20, 2014

jangan paksa aku


Tahukah kamu kenapa aku tetap menginginkanmu walaupun kamu tidak pernah mempunyai rasa yang sama ? Masalahnya begitu sukar untuk membuatmu mencintaiku , lebih sukar lagi memaksa hatiku berhenti memikirkanmu .


sepanjang masa


Aku bersyukur kau di sini kasih
Di kalbuku mengiringi
Dan padamu ingin ku sampaikan

Kau cahaya hati
Dulu ku palingkan diri dari cinta
Hingga kau hadir ubah segalanya
Oh inilah janjiku kepadamu

Sepanjang hidup bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

Sepanjang hidup seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan selamanya aku milikmu

Yakini hatiku kau anugerah Sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih penguat jiwaku

Berdoa kau dan aku di Jannah
Ku temukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan seluruh hidupku
Oh inilah janjiku kepadamu

Yakini hatiku bersamamu ku sadari inilah cinta
Tiada ragu dengarkanlah
Kidung cintaku yang abadi

Sepanjang hidup bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

Sepanjang hidup seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan selamanya aku milikmu
Yakini hatiku


just go

di saat kita cuba mempertahankan apa yang kita ada di saat itulah ia akan runtuh kerana ia tidak mampu untuk berdiri sekali pun .
sekali apa yang kita inginkan itu dengan mudah memang tidak akan tercapai .
dengan menghelah sungguh pun tidak dipedulikan .
siapakah aku di matamu .
bantulah aku kuatkanlah aku . bangunkanlah aku wahai pujangga
aku menantimu , dan aku ingin mempertahankan ini semua tapi jika hanya aku , itu tidak akan pernah berjaya .

aku berputus asa , aku bukan batu yang mampu menanggung seberapa berat manusia .
dan aku tahu , orang yang berputus asa ini adalah orang yang kalah . ya benar , aku dah kalah ...

just go , kalau itu yang engkau mahu 




Ungu - Bila Tiba









Saturday, January 18, 2014

That will come a better


Ketika seseorang berusaha menjauhi hidupmu , biarkanlah . Kepergian dia hanya membuka pintu bagi seseorang yang lebih baik untuk masuk .

yahh , semua betul . biarkan , supaya kita dapat yang lebih baik , insyaAllah . mana yang pergi tu akan datang yang jauh lebih baik :)

ainiah dreamer ?



macam dah dengar seruan jaa , seruan apa weihhh ?? HAHA ~ 
tadaaaaa


#sweet 

Friday, January 17, 2014

Kisah cinta Nabi Yusuf a.s dan Zulaikha :)


Di suatu malam yang tenang, dengan langit yang hitam pekat, bintang yang berjuta kecantikannya, angin yang kuat terasa lembut memukul wajah. Ketenangan malam itu membuatkan Zulaikha lena dikamarnya.

Ditengah-tengah keindahan malamnya, mimpi indah hadir dalam lenanya. Susuk pemuda tampan yang mengumpulkan ketampanan separuh manusia dunia hadir dalam mimpinya di tengah taman yang indah dan mewangi.

Keindahan taman itu seperti hilang diatasi ketampanan wajah si pemuda tampan itu.
Hati Zulaikha bergoncang hebat.
Hatinya jatuh cinta pada pemuda itu.
Ya, jatuh cinta.
Zulaikha tewas dengan ketampanan pemuda tampan itu.

"Duhai,siapakah...siapakah pemuda itu?"

patah semangat


pernah tak semua rasa , bila kita mula bersemangat ada orang spoil-kan . Allahurabbi . sakitnya hati ni . masa tu memang rasa geram , rasa macam nak tumbuk-tumbuk ja apa yang ada . kalau ya pun , think positive la , bagi la semangat sikit , ni tidak . haaa buat la buat la , jadi apa-apa tak tahu . haishh . kita yang semangat ni pun rasa down gila . yang nak capai target pun terbantut .

kita manusia , perlukan sokongan bukan hinaan . keep smile :)

Thursday, January 16, 2014

Dreamer

hidup seorang dreamer ni , susah sebenarnyaa . hahahaa . aku baru sedar , sebenarnya dah lama aku menjadi seorang dreamer . dah lama , cukup lama . buwekk ~
as usual , i want to be a princess . haha . memang susah but do not blame us want to make it as a dream , kann . kihkihkih . dreamer yang terbaik . who ? me lah . haha
hope one day my dream come true . Amin . doakan aku ya ? 


Tuesday, January 14, 2014

tolong aku

tolong berhenti memaksa aku
tolong berhenti daripada menyuruh aku lakukan perkara yang aku tidak mahu sedangkan itu bukan yang terbaik buat aku
tolong jangan bawa aku ke jalan neraka jahanam
bawalah aku kejalan Allah , iaitu Tuhanku
berikan aku sedikit ruang untuk aku bersama Allah
tolong pergi kalau nak aku jadi kuli , aku bukan kuli , aku perlukan kebebasan , aku hak bersuara tapi aku tahu , aku tak mampu

Ya Allah , jika ini yang terbaik buatku , aku terima
Ya Allah , tolong jauhi aku daripada manusia yang memanfaatkan aku
Ya Allah , hadirkan cahayaMu , hadirkan insan-insan yang boleh membimbing aku kejalan-Mu .


Keajaiban Selawat Ke Atas Nabi Muhammad S.A.W.








sempena menyambut maulidur rasul ini mari lah kita berselawat keatas Nabi Muhammad S.A.W.
mungkin selami ini kita memang buat , tak salah kan kita lebihkan lagi :) insyaAllah , semoga amalan kita diterima :) jangan lupa tutup lagu dekat atas tu dulu ya .

Surah Al-Ahzab ayat :56 maksudnya
" sesungguhnya Allah dan malaikat malaikatNya bersalawat untuk nabi . Hai orang orang yang beriman ,berselawatlah kamu untuk nabi dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya"

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL

Sunday, January 12, 2014

cinta

cinta seperti matahari , ia tetap bercahaya .
walau malam menjelma , cahayanya pada bulan tetap menerangi .
apabila gerhana , ia akan kembali cerah .
cinta ia santapan jiwa .
jiwa tanpa cinta bagaikan rumah yang kosong .
cinta tanpa jiwa bagaikan layang-layang terputus tali .

Friday, January 10, 2014

sayang sayang ku

hai semua , mereka adalah antara orang yang aku sayang . mereka selalu ada untuk aku . selalu ja dengar masalah aku . tak pernah lagi la aku cerita apa-apa mereka buat tak tahu :)