Click here for Myspace Layouts

Pages

Saturday, January 26, 2013

khas untuk kamu si perokok tegar ;)

Lelaki : Hai, rokok ada?
Awek Cashier : Ada. Nak rokok apa?
Lelaki : Winston merah ada?
Awek Cashier : Dah habis…
Lelaki : Ermm..bagi Dunhill merah je la.
Awek Cashier : Ada Nak perisa apa?
Lelaki : Hah? dah ada perisa? Perisa apa?
Awek Cashier : Ada..perisa paru-paru, kerongkong, bibir, kaki, and perisa bayi pun ada..nak yg mana? (sambil menunjukkkan gambar pada kotak rokok tersebut)

satu perpisahan

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Friday, January 25, 2013

kata hati saat ini

Sempurna.. cerita yang tak sempurna
Apakah alasannya
Siapakah di hatinya..

Bahasaku..
Mungkin tidak seindah
Lafaz kata pujangga
Namun ku bersumpah..

Rela ku tunggu
Jawapanmu..
Masihkah aku ada
Di hatimu saat ini

Biar tubuhku kan terpaku
Biar jasadku
Tak bernyawa lagi..
Sampai nanti..
aku berharap sangat semua orang boleh tahu perasaan aku

Saturday, January 19, 2013

setia hujung nyawa :)

Aku tak bisa menidakkan rasa cinta
Meski ku tak bisa melupakan salah mu
resah hatiku
Maafkan diriku
Melukakan mu

Cinta jangan engkau pergi
Jauh dari diri ku lagi
Sesunguhnya cinta kita
Setia ke hujung nyawa

Bila tersedar betapa tulus cintamu
biar apa pun yang menghalangnya
tak kan pernah bisa
dari diriku
menjaga cinta mu
tuhan tolonglah aku
satukan aku dan dirinya selamanya

maafkan diriku
melukakan mu
cinta jangan engkau pergi jauh
dari diriku lagi

sesungguhnya cinta kita setia ke hujung
nyawa
cinta ku tetap di sini
takkkan pernah jauh dari mu

Thursday, January 17, 2013

Ombak Rindu OST Cover dengan Lirik

suara best :) budak kedah biasa la ;) haha



amoi meyh

IKLAN-Minyak Gonggo (Jerslin)



amoi meyh

hilang dan kembali dan kembali hilang

Nyanyian ombak menenangkan aku..
Dengan sayuannya...
Tiap kali derusan itu bernyanyi
Akan aku ingatkan dia.. sering kali

Kerana..

Dia seakan-akan ombak..
Yang berlari menenangkan aku..
Yang menangkap aku untuk
Memberi senyuman..

Tapi..

Ombak itu..
Bukanlah sejujur-jujurnya ombak..
Sederas-derasnya ombak..
Ia akan pergi bila tiba masanya..
Ia akan datang bila ia mahu..

Tak menentu.. 



bulan dan bintang

Hampir dua bulan.. perasaan yang tidak pernah berubah.. entah kenapa..

Dia mempunyai sang suria..
Dia mempunyai penyeri hidupan..

Ya Tuhan, kau yang hadirkan perasaan ini kepada aku.. hebatnya rasa ini Tuhan.. hingga aku sanggup sebegini.. memang ini diri ku, aku pengawalnya tapi perasaan aku lebih berkuasa, perasaan ini sudah dimaklumkan bahawa dia akan mencintai seseorang yang benar-benar dia cintai walaupun hakikatnya seseorang itu sudah tiada.. hebatnya perasaan yang Kau berikan kepada aku.. aku terpaku.. aku pejamkan mata.. mungkin aku patut diamkan diri biar semua ini berlalu dengan waktu.. walau aku masih berharap tidak lah sepenuh hati ku kerana….aku tahu, aku akan kecewa pengakhirannya.. dia bukan milikku.. dia milik orang lain.. aku tidak akan pernah memiliki hatinya.. hatinya pada orang lain.. dia telah mencari dan membuang kunci yang pernah aku berikan dulu untuk mengunci hati dia dan aku.. segalanya telah tiada..

Bulan.. tolong dengar isi hati ku
Bintang, tolong sampaikan rindu aku pada dia.. sungguh aku merindukannya





Monday, January 7, 2013

us :)



nor syawani , kwan yg annoyingg ;) sayang dia , serious sayang dia . haha


miraaaaa , haha . ni my boyfriend >< haha syg dia jugak


haaa , pink tu rafika rafiki , aku selalu buli dia xD merah tuu eyta busukk dia suka buli aku , haha jahat kan . sayang dua-dua . hoho




ini ezza bucukk , dia ni manja . haha aloloo . aku suka cubit dia sbb dia chubby omei2 . haha syg dia lahh . kenal dia ni cukup lama dahh . kenal dah luar dalam pun XD HAHA



jgn main-main , sekali dia jeling habis . haha . senior nehh XD haha nama dia apa tah , haa kak tuity (sembunyikan nama samaran) haha , aku suka kacau dia nanti dia buat muka geram ><



this my favorite , haha dia selalu buat muka serious kalau jumpa aku . aku geramm tau , aku suka jugak kacau . dia kakak kepada rafika pink tu . HOHO . nama dia rafina busuk ;D




ini diaa , haha . nama dia aien , same like mee . haha . aku suka merapu dengan dia . kalau duduk dengan dia sehari boleh sakit usus . kerja gelak ja XD syg dia 


Sunday, January 6, 2013

kasih

Berikan aku ruang untuk aku berfikir , untuk terus berfikir dan untuk aku BERHENTI BERFIKIR

Aku lebih rela di panggil sombong daripada aku terus di kata memberikan harapan palsu

Fikir , aku bukan seorang yang senang-senang dan sesuka hati memberi kasih kepada sesiapa ? untuk apa ? motif ?

Terus berfikir , aku hanya akan menanti kasih yang selama ini aku kasih.. aku bukan sang kekasih..

Berhenti berfikir , aku bukan senang lupakan seseorang yang aku kasih

Aku minta maaf kerana hati aku hanya untuk seseorang yang telah pergi.. walaupun dia jauh tapi dia tetap di fikiran aku , tak pernah lekang kerana apa ? kerana dia kasih aku..

Aku ? perasaan ? aku bukan jenis seorang yang ada perasaan , kerana perasaan aku hanya untuk seseorang yang aku kasih selama ini

Hati ? aku tiada hati kerana hati aku ada pada yang aku kasih sekarang ini..

Saya tak sayang akan diri saya apatah lagi saya nak menyayangi diri orang lain :’)

; ego menguasai diri

Friday, January 4, 2013

Art knows no barriers by Abdullah Ariff

Abdullah Arif dilahirkan di Pulau Pinang pada tahun 1904. Beliau adalah seorang artis otodidak dan merupakan seorang guru seni di Sekolah Anglo-Chinese, Pulau Pinang (kini dikenali sebagai Methodist Boy School). Dalam tahun 1920-an, tidak ada kumpulan seni tempatan dan kumpulan seni dianjurkan hanya pada masa itu terdiri daripada Eropah ekspatriat (suri rumah kebanyakannya Inggeris) yang menggelar diri mereka "Pulau Pinang Impressionis". Asia telah tidak dibenarkan untuk menyertai kumpulan eksklusif yang mencerminkan imperialisme colonialistic sekarang kemudian. Walau bagaimanapun Abdullah Ariff telah dimasukkan ke dalam kumpulan pada pertengahan 30-an kerana perkhidmatan beliau sebagai pengajar seni diperlukan. "Pulau Pinang Impressionis" dibubarkan sebelum permulaan Perang Dunia ke-2, tidak akan diperbaharui.

      Abdullah Arif telah diakui dengan Yong Mun Sen, sebagai perintis lukisan cat air di Malaysia. Beliau terutama baik dikenali untuk pengendalian teliti menguasai sederhana. Berbanding dengan Mun Sen, karya-karya beliau lebih 'Eropah' dalam pandangan dan pendekatan, dan lukisan beliau kelihatan mempunyai butir-butir yang lebih sesak. Seorang guru yang berdedikasi, beliau juga dihormati di kalangan masyarakat seni di negeri-negeri utara.

      Terdapat rehat beliau tinggal di Pulau Pinang kerana dia pergi ke Kuala Lumpur pada tahun 1945 untuk bekerja sebagai kartunis untuk The Straits Echo. Beliau kembali ke Pulau Pinang pada tahun 1947 dan bergiat aktif dalam politik dan merupakan ahli jawatankuasa UMNO. Pada tahun 1955, beliau berkhidmat sebagai ahli majlis bandar dan mempunyai perbezaan jarang mempunyai jalan di Pulau Pinang yang dinamakan sempena namanya (Jalan Abdullah Ariff), satu penghormatan bahawa tiada artis lain di Malaysia telah diberikan sejak. Pada tahun 1955, beliau menubuhkan Pengiklanan Agensi Ariff.

      Pada tahun 1954, beliau telah memegang satu orang menunjukkan di North Carolina, dan Muzium Mint of Art di Charlotte, New York, Amerika Syarikat Pada tahun 1955, beliau menyertai dalam "Amerika Persatuan Artis" kumpulan pameran di galeri Royal Society of British Artis, London. Di sana, beliau telah dilantik sebagai Fellowship dari Royal Society of Art (FRSA) England.

      Pada tahun 1956, beliau telah dijemput untuk mengambil bahagian dalam "Le Salon" Persatuan Artist Perancis di galeri di Grand Palai des Champs-Elysees, Perancis.

      Pada tahun 1957, salah satu lukisan beliau telah dipilih sebagai hadiah peribadi untuk dipersembahkan kepada Tungku Abdul Rahman, Perdana Menteri pertama Malaysia pada majlis sambutan Merdeka (Independence).

      Abdullah Arif meninggal dunia pada tahun 1962, meninggalkan legasi lukisan cat air yang cemerlang. Menurut salah seorang bekas pelajar beliau, Tan Lye Hoe, falsafah Abdullah Ariff seni "Seni tidak mengenal halangan".

Wednesday, January 2, 2013

maafkan saya

kadang-kadang kita akan menangis bila melihat orang yang kita sayang tersenyum :’)

kerana, dia senyum bukan untuk kita.. malah untuk orang lain..
senyumannya lebih ikhlas, lebih ceria dan lebih bahagia bila bersama orang lain

bukan kita..

mungkin dengan kita dia sekadar berpura-pura hanya untuk tidak mengecewakan kita saja..
itu amatlah menyakitkan

tapi kenapa ?

tak perlu ditanya, ini soal hati..
hati susah diungkap walau beribu bahasa mentafsir

Tanya diri

Kenapa kita tak boleh buatkan dia senyum macam mana dia dengan orang lain..
Kenapa dia jaga hati kita..
Kenapa dia sanggup tinggal kita demi orang lain

Arghh, macam-macam akan aku fikirkan bila aku keseorangan
Memang aku selalu keseorangan pun kan -_- haish
Otak aku suka banyak berfikir, berangan, membuat olah sendiri..
Macam-macam yang aku fikirkan tentang hidupan aku.. haha
Kenapa hidup ni susah bagi aku.. apa yang aku buat tak pernah nak menjadi..
Walau dengan usaha tapi tetap saja gagal.. nasib tak pernah menyebelahi aku
Tapi aku redha, dengan keadaan aku yang tak mengizinkan, entah bila aku akan dipanggil J bila-bila masa saja.. tak kira tempat, kalau namaku diseru… iaa….

Kenapa rasa sakit lagi ni mama ? org nak pergi dah ka ? sakit sangat ni mama.. apa patut org buat ni.. mama tolongg

-maafkan saya-