Click here for Myspace Layouts

Pages

Wednesday, March 21, 2012

dengarlah duhai hati

eh kenapa title dia mcam tajuk novel ja ? tu tajuk novel yang first aku baca :))
actually hari ni bukan lah "novel" yg aku nak ceritakan .. tapi hari ni aku na copy and paste ja ^^ this is about my religion , ISLAM .. islam mean indah :) (senyum lebar)
okey , Iman Gazaly menasihatkan supaya janganlah kamu mengahwini perempuan yang ada pada sifat-sifat di bawahh .......

1. pemalas ; selalu mengatakan letih , pura-pura sakit , selalu mengikat kain sebentar-2 sanggulnya tanggal

2. pembangkit ; mengemukakan kerjanya meladeni suaminya

3. merindui orang lain ; sering berkata pada orang lain "baik , gagah , kacak" dll hendak dapat beranakkan demikian

4. pesolek ; sering bersolek , berdandan , berhias kalau keluar bukan untuk suaminya

5. pengejek ; mencaci orang lain

6. lapar mata ; perempuan yg apabila melihat sesuatu benda , perempuan itu inginkannya juga sehingga mengagahi suaminya membeli atau mencarinya (memaksa beli barang keinginan)

p/s ; maka kita sebagai wanita / perempuan hendaklah kita menjaga akhlak kita untuk masa akan datang .. marilah kita renung-2 kan . ini buat semua termasuklah saya sendiri :))

No comments:

Post a Comment